تعداد صفحات:21
نوع فایل:word
فهرست مطالب:
مقدمه
جهان بینی در ایران باستان
ویژگی های شاه آرمانی
قدرت موثر یا زور
آیین یا قرارداد اجتماعی
فره ایزدی یا شوکت
تداوم اندیشه ایرانی در دوره اسلامی
فلسفه سیاسی
سیاست نامه
حکمت اشراق
نتیجه‌گیری و جمع بندی
فهرست منابع

مقدمه:
اندیشه ایرانیان باستان را مانند اندیشه دیگر مردمان دنیای قدیم، میتوان از اسطوره‌های حماسه‌ها، کتاب ها و باورهای دینی و نیز سنگ نبشته‌های آنان دریافت. انسان های دنیای کهن، اندیشه‌هایشان را در قالب اسطوره‌ها، آیین‌ها و سرودهای دینی بیان کرده‌اند، از این رو به قول مردم دکتر حمید عنایت یکی از علل دشواری تحقیق در اندیشه‌های سیاسی در ایران آمیختگی آن ها با عقاید و تعالیم دینی و اخلاقی و جهان شناسی و تاریخی است. در حالیکه در مغرب زمین و از زمان افلاطون سنت بر آن بوده است که رساله‌ها و کتاب های جداگانه در موضوع سیاست و کشورداری بنویسند، در فرهنگ ایرانی تفکرات مربوط به جامعه و حکومت چه در دوره پیش از اسلام و چه پس از اسلام در ضمن ملاحظات عام‌تری درباره این و دنیا مندرج است. بدین جهت آگاهی از چگونگی اندیشه‌های سیاسی مستلزم آن است که کم و بیش همه متون و منابعی که به نحوی خود کار بینش و نگرش ایرانی در زندگی فردی و اجتماعی است از اندرز نامه‌ها گرفته تا کتب ملل و نحل و شرح حال ها به دقت مطالعه شود.
این مقاله به دنبال بررسی نظریه شاهی آرمانی در ایران باستان و به عبارتی اندیشه سیاسی ایرانشهری و تداوم آن در دوره اسلامی میباشد؟ سوال اساسی این میباشد که مدل رهبری سیاسی ارائه شده در اندیشه سیاسی ایرانشهری کدم میباشد؟ و این تئوری ارائه شده در دوره بعد از اسلام به چه شکل هایی متجلی شد؟ فرضیه‌ای که مورد سنجش قرار میگیرد این است: مدل رهبری سیاسی در اندیشه ایرانشهری
Persian utopia تئوری شاهی آرمانی بوده است، بعد از ظهور اسلام این تئوری در قالب های مختلف از قبیل فلسفه سیاسی، سیاست نامه و حکمت اشراق و … تداوم پیدا کرد، اما این قالب های تفکر هر کدام به فراخور موقعیت و شرایط سیاسی خاص خود، وجوهی از آن برداشته و در قالب تفکر خاص خود ادامه دادند.
مفهوم بنیادین اندیشه سیاسی ایرانشهری شاه آرمانی دارای فره ایزدی است که شاه آرمانی دارای فره ایزدی عین شریعت است و نه هجری آن، اندیشه شاه آرمانی دارای حره ایزدی در کهن‌ترین منابع اندیشه ایرانشهری آمده است و با همین مفهوم بنیادین، اندیشه سیاسی مسیحی سده‌های میانه و به ویژه روم شرقی پیوند مییابد که در آن نیز شاه موجودی نامیرا و خدا گونه است. شاه آرمانی نیز از آن جا که دارای فره ایزدی است. در نوشته‌های ایرانشهری بعنوان انسانی خداگونه، نماینده و برگزیده خدا بر روی زمین فهمیده میشود.

لینک دانلود

 


برچسب ها : آيين‌, اخلاقی, اسطوره‌, انديشه, انديشه ايرانی, انديشه‌های سياسی, ايران باستان, باورهای دينی, جهان بينی, جهان شناسی, حكمت اشراق, دانلود, دنيای كهن, دوره اسلامی, روم شرقی, سرودهای دينی, سياست نامه, سیاست, علوم سیاسی, فرهنگ ايرانی, فلسفه, قرارداد اجتماعی, مفهوم بنيادين, پروژه,

امتياز : 4 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6

نوشته شده توسط ketabpich در چهارشنبه 16 دی 1394 ساعت 18:00 موضوع | تعداد بازديد : 244 | لينک ثابت