تعداد صفحات:24
نوع فایل:word
فهرست مطالب:
پیشگفتار
مقدمه
تعریف رهبری
عناصر رهبری
نفوذ رهبری
هدف و نیاز به رهبری
خصوصیات رهبری
فعالیت های رهبری
مهارت های رهبری
شیوه های نفوذ رهبری
روش های رهبری
فردی
تعاملی
موقعیتی
سبک های رهبری
رهبری راهبر
رهبری بی بند و بار
رهبری دموکراتیک
نتیجه گیری
نمایه
وازه نامه
منابع و ماخذ

مقدمه:
واژه های رهبر و مدیر یکی نیستند بلکه رهبری یکی از صفات بسیار مهم مدیر است. بعد رهبری مدیر مساله ای معنوی، فرهنگی و اخلاقی است که باید در یک مدیر خواه یا ناخواه متجلی شود. رهبری را میتوان جذبه و حالت معنوی فرد دانست که او را نسبت به دیگران متمایز میکند. این حالات در رفتار اکتسابی افراد که ناشی از استعدادها و توانایی های آن ها است آشکار و نمایان میشود و هر کس این حالات را در خود اندوخته و آن ها را در رفتار و کردار، بینش، خلق و خوی و رفتار روزمره خود بروز میدهد. این رفتار یا حالات بطور معمول و بالقوه در هر فردی وجود دارد ولی به صورت بالفعل در برخی وجود دارد و در برخی دیگر وجود ندارد و یا اگر وجود دارد کم رنگ تر است و یا با شکل دیگری در او نمایان میشود. اما پرسش مهمی که به ذهن میرسد این است که چرا این حالت در مدیر باید با اهمیت تر باشد؟ چرا بعنوان یکی از ابعاد رفتاری ویژه مدیر مطرح میشود؟ در جواب میتوان گفت در هر فردی شاخصه های رفتاری ویژه ای وجود دارد که در جای خود به کار می آید و او را نسبت به افراد دیگر مستثنی میکنذ. ولی آنچه که برای یک مدیر مهم تر است این است که در سازمان و اداره تعدادی چشم به او دوخته اند و رفتار و کارهایش زیر ذره بین قرار دارد و هر کاری انجام دهد مورد پرسش قرار می گیرد. بنابراین وجود این حالات از شاخصه های رفتاری مدیر بوده و او را نسبت به دیگران نمایان و برجسته میکند. از طرفی این رفتار و منش ها باید مورد نیاز زیردستان نیز باشد تا رفتار مدیر برای آن ها برجسته بوده و آن ها در سلوک کاری خود این رفتارها را به کار گیرند. در این صورت افراد مدیر را بعنوان پیشوا و رهبر معنوی خود انتخاب میکنند.
بنابراین رهبری یکی از شاخصه های رفتاری است که بطور اکتسابی در رفتار، گفتار، عمل و کردار کاری مدیران نمایان وآشکار میشود. این رفتار و سلوک باید به گونه ایی باشد که مدیر را بصورت الگوه و اسوه در آورد.

لینک دانلود

 


برچسب ها : اخلاقی, اداره, استعداد, توانایی, دانلود, راهبر, رفتار مدیر, رهبری, رهبری دموکراتیک, سازمان, عناصر, فرهنگی, فعالیت, مدیر, مدیریت, معنوی, مهارت, پروژه, پیشوا, کتابخانه,

امتياز : 3 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6

نوشته شده توسط ketabpich در چهارشنبه 25 فروردين 1395 ساعت 13:58 موضوع | تعداد بازديد : 220 | لينک ثابت