تعداد صفحات:60
نوع فایل:word
فهرست مطالب:
پیشگفتار
مقدمه
مسجد جامع جور جیر
نام و کنیه و لقب صاحب
مدفن صاحب
صحن بزرگ (فضای داخلی)
سر در شمالی مسجد حکیم
سر در شرقی مسجد حکیم
سر در غربی مسجد حکیم
شبستان زیر گنبد
شبستان جنوب شرقی
شبستان جنوب غربی
شبستان زمستانی
محراب شبستان زیر گنبد
منبر
محراب شبستان شرقی زیر گنبد
محراب شبستان غربی زیر گنبد
محراب شبستان زمستانی
ایوان شمالی مسجد حکیم
ایوان جنوبی مسجد حکیم
ایوان غربی مسجد حکیم
ایوان شرقی مسجد حکیم
ایوان شمال شرقی مسجد حکیم
ایوان شمال غربی مسجد حکیم
فهرست منابع

پیشگفتار:
مسجد حکیم اصفهان، یکی از شاهکارهای معماری ایران در دوره اسلامی، مسجدی است چهار ایوانی با آجرکاری های بسیار متنوع و در حد یکی از بهترین کارهای معماری دوره صفویه میباشد. این مسجد دارای محراب‌های متعدد و متنوع که هر کدام نسبت به شبستان خود ساخته شده و ایوان‌های مرتفع و شبستان‌های تابستانی و زمستانی و طاق‌نماهاست که با تزییناتی بسیار عالی همراه است.
این مسجد در محله‌ای قرار گرفته (بازارچه نو انتهای بازار رنگرزان) که دور از دیدگاه جهانگردان و مشتاقان هنر است و سیاحانی که از گوشه و کنار جهان به این شهر زیبا سفر میکنند و مشتاق دیدن آثار باستانی اصفهان هستند به دیدن این مسجد نایل نمیشوند. باید گفت این بیشتر بدین جهت است که راه ماشین رو ندارد و فاصله این مسجد نسبت به خیابان‌های اطراف آن زیاد است و راهنمایان جهانگردان را نسبت به این امر بی توجه کرده است و از به نمایش گذاردن این مسجد صرفن ظر میکنند.
یک بررسی کوتاه، نشانگر آن است که افرادی که در کارهای خیر قدم میگذاشتند، با نیتی پاک و خالی از هر گونه خللی که در آن ها بود و نیز با پایبند بودن به معتقدات مذهبی که به آن ها اجازه ذره‌ای کج‌روی را نمی داد، به کارهای هنری میپرداختند.
با توجه به اینکه سالها از بنای موردنظر میگذرد و هر کدام از این بناها به نوبه خود قابل یک بررسی و تعمیق است، که در این جا نمیتوان نام یک یک آن ها را ذکر کرد، فقط و فقط میتوان از ذوق درونی هنرمندان یاد کرد.
با زیر و رو شدن تاریخ و دست به دست شدن حکومت‌ها و به سامان رسیدن هر حکومتی، تغییراتی پیدا میشد که گاه باعث تشویق هنرمندان میگردید و گاهی به رکود این بازار کمک میکند. هرچه این تغییرات از نوسانات و گسستگی کمتر برخوردار بود، پیشرفت و برتری هنر خود را بهتر نمایان میکرد. حکومت‌هایی بودند که هنرمندان را به دور خود جمع میکردند و با تشویق و آماده نمودن و سایل کار آن ها و مراوده بیشتر با هنرمندان دیگر سرزمینها و کمک آن ها به ابداع هنری برتر میپرداختند.
معماری ایران که از فرهنگ خاصی برخوردار است، گویای تمدن این مرز و بوم از دیر زمان بود و مانند معماری همه جهان که بازگو کننده اندیشه‌های آن سرزمین میباشد و از فرهنگ مردم آن دیار سرچشمه گرفته است، سخن میگوید.

لینک دانلود

 


برچسب ها : دانلود, پروژه, پایان نامه, معماری, مسجد, بازار تهران, مسجد جامع, مسجد شاه, جامع عتیق, کتیبه, گنجینه, چهل ستون, قاجار, کتابخانه, تحریم تنباکو, مهندس ناظر, معمار, طراح, مدرسه, ,

امتياز : 3 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6

نوشته شده توسط ketabpich در پنجشنبه 14 آبان 1394 ساعت 23:52 موضوع | تعداد بازديد : 198 | لينک ثابت