تعداد صفحات:67
نوع فایل:word
فهرست مطالب:
چکیده
مقدمه
فصل اول: تاریخچه جرایم رایانه ای
فصل دوم: تعریف جرایم رایانه ای
جرم رایانه ای چیست؟
جرایم رایانه‌ای محض
جرایم رایانه‌ای سنتی
فصل سوم: انواع و ویژگی های جرایم رایانه ای
انواع جرایم رایانه ای
ویژگی های جرایم رایانه ای
جرایم علیه اشخاص
جرایم علیه اموال
جرایم علیه دولتها
فصل چهارم: محتوای جرایم رایانه ای
محتوا علیه عفت واخلاق
محتوا علیه مقدسات اسلام
محتوا علیه امنیت و آسایش عمومی
محتوا علیه مقامات و نهادهای دولتی
محتوا برای ارتکاب جرایم رایانه‌ای
امور سمعی و بصری و مالکیت معنوی
محتوای دعوت کننده به جرم
جرایم رایانه ای از زبان نوتورن
فصل پنجم: آثار مخرب جرایم رایانه ای
آثار وآسیب های روانی
اعتیاد مجازی
بحران هویت
گمنامی
سهولت
گریز از واقعیت
آثار اجتماعی و فرهنگی
تزلزل در ارکان خانواده
کاهش امنیت و احساس آرامش، به ویژه در کاربری اینترنتی
کاهش علایق و ارزش های ملی نزد کاربر
تغییر هنجارها و التقاط فرهنگی
ناامنی مالی و سرمایه گذاری
کم رنگ شدن ارزش های مترقی
آثار سیاسی
تزلزل در حاکمیت و اقتدار سیاسی
فصل ششم: راهکارهای پیشگیرانه برای جرائم رایانه ای
نقش دادستان برای پیشگیری از وقوع جرایم رایانه ای
پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات ایران
نقش مردم در پیشگیری از وقوع جرایم رایانه ای
نصب آنتی ویروس ها و نرم افرارهایی که وظیفه حذف یا جلوگیری از ورود کرم های اینترنتی دارند
اقدامی که جدیداً توسط وزارت بازگانی صورت گرفته
ارتش سایبری ایران
چه باید کرد؟
فصل هفتم: جرایم رایانه ای مهم در کشور
درآمدهای ناشی از جرایم سایبری
فصل هشتم: سوالات مهم در زمینه جرایم رایانه ای
منظور از جرم دسترسی غیرمجاز چیست؟
مجازات جرم دسترسی غیرمجاز چیست؟
جاسوس رایانه‌ای کیست؟
مصداق اول جاسوس رایانه ای؟
مصداق دوم جاسوس رایانه ای؟
مصداق سوم جاسوس رایانه ای؟
مجازاتهای جاسوس رایانه ای چه خواهد بود؟
تشدید مجازات ماموران دولتی در این جرایم
نتیجه گیری
مراجع

چکیده:
امروز بحث فناورى اطلاعات و ارتباطات نوین، که تجلى روشن آن فضاى‏ تبادل اطلاعات (فضاى سایبر)است، مسئله جدیدى را با عنوان پاسخگویی به سوء استفاده‏ هایی که از فضاى تبادل اطلاعات به عمل می آید پیش روى‏ دانشمندان علوم جنائى قرار داده است. این مقاله جرایم رایانه‏ اى در ابعاد خرد و کلان را مورد بررسى‏ قرار میدهد. این بحث در قالب دو بخش دنبال میشود. در بخش اول، پس‏ از توضیحاتی راجع به تاریخچه جرائم رایانه‏ اى، به تعاریف و برداشت های مختلف آن پرداخته و انواع و خصوصیات هر کدام را بیان میکنیم و در بخش دوم مقاله به محتوای این نوع جرایم گوشه چشمی داریم سپس آثار مخرب جرایم رایانه ای را به تفصیل توضیح داده و در ادامه نحوه پیشگیری از این جرایم و بالاخره در آخر از جرایم رایانه ای در کشورمان بحث خواهیم کرد.

مقدمه:
بشر در طول حیات خود اعصار گوناگونى را پشت سر گذاشته و هریک از آن ها را با الهام از تحول عظیمى که در آن عصر پدید آمده و گامى از رشد و تکامل بشرى را رقم زده نام گذارى کرده است، مانند:عصر آتش، عصر آهن‏ و عصر حاضر که عصر فناورى اطلاعات و ارتباطات نام گرفته است.
هنوز نیم قرن از اختراع اولین رایانه نمی گذرد، آن هم رایانه‏ اى سى تنی که‏ البته سرعت عمل آن از ابتدایی ترین ماشین حساب‏ هاى دیجیتال امروزى نیز کمتر بود، اما به هر حال تحولی شگرف در دنیاى علم و فناورى محسوب‏ میشد و از همین رو رایانه‏ ها در این مدت کم به خوبى توانستند جاى خود را در تمامى شئون زندگى انسان باز کنند و به نوعى خود را در تمامى پیشرفت‏ ها سهیم سازند. این اقبال عمومى و بهره‏ بردارى روزافزون از سیستم‏ هاى‏ رایانه‏ اى زمانی شتاب بیشترى به خود گرفت که در ابتداى دهه نود میلادى‏ امکان اتصال شدن آن ها به یکدیگر در سراسر جهان فراهم شد. در این زمان‏ بود که مشاهده شد مرزها و موانع فیزیکى بی اثر شده و به نوعى رویاهاى‏ جهانی بشر واقعیت یافته است .اما از آن جا که این پدیده شگفت‏ انگیز از همان بدو تولد در دسترس‏ همگان قرار گرفت، هر کس مطابق اغراض و مقاصد خود از آن سود میجست و نتیجه آن شد که بعضى از این بهره‏ برداری ها جنبه سو استفاده به‏ خود گرفت و بالطبع سیاست گذاران خرد و کلان را واداشت که تدبیرى‏ بیندیشند. این سو استفاده‏ ها که در مجموع جرائم رایانه‏ اى نام گرفته‏ اند، طیف جدیدى از جرائم هستند که به سبب ویژگى‏ هاى متمایزى که با جرائم‏ سنتى دارند، تصمیم‏ گیران جامعه را بر آن داشته‏ اند تا در ابعاد مختلف‏ اقدامات متمایزى را طرح‏ ریزى کننند.
جرایم رایانه ای جرایمی سازمان یافته می باشند که از طریق اشخاص حرفه ای و با سواد انجام می شوند و همیشه و مجازات ها قوانین رایانه ای امروزه برای مجازات مجرمین کافی اما کامل نمی باشد چون هر روز جرایم جدیدی به وجود می آید که برای مجازات آن ها نیاز به قوانین جدید داریم همان گونه که جرایم اینترنتی همیشه در حال روز شدن هستند بایستی تلاش کرد تا بتوان با نو شدن جرایم هرساله قوانینی را که در زمینه جرایم جدید قابل اعمال باشد ارائه کرد چون رایانه و اینترنت همیشه و همیشه شکل های مختلفی به خود میگیرند برای پیشگیری از این جرایم می بایست همه دستگاه ها تلاش کنند و مردم نیز توصیه های مسئولین را در این مورد جدی بگیرند و در هنگام استفاده از اینترنت و رایانه مورد استفاده قرار دهند تا مورد سوء استفاده دیگران قرار نگیرند. همچنین اگر دیدند سایت یا وبلاگی برخلاف قوانین تعیین شده در حال ارائه مطلب می باشد موضوع را سریعا به دادستانی اطلاع تا نسبت به اعمال فیلتر درمورد آن سایت اقدام شود قضات نیز می بایست به شدت با کسانی که اقدام به جرایم رایانه ای می کنند برخود نمایند چون این جرایم هم سبب بردن مال وهم سبب بردن ابروی اشخاص میگردد برخورد قضات نیز در پیش گیری از وقوع جرم اهمیت دارد بایست سعی شود در زمینه
جرایم رایانه ای مجازات ها بازدارندگی بیشتری داشته باشد تا هم سبب ارعاب مردم و هم سبب عبرت گرفت
مجرمین شود تا دیگر اقدام به به چنین جرایمی ننمایند.

لینک دانلود

 


برچسب ها : دانلود, پروژه, پایان نامه, فناوری اطلاعات, برنامه, TCP, IP, آدرس, عیب یابی, نرم افزار, انتقال اطلاعات, روتینگ, شبکه, ضریب اطمینان, پروتکل, سیستماتیک,

امتياز : 4 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6

نوشته شده توسط ketabpich در جمعه 15 آبان 1394 ساعت 13:41 موضوع | تعداد بازديد : 238 | لينک ثابت