تعداد صفحات:103
نوع فایل:word
فهرست مطالب:
چکیده
مقدمه
فصل اول
سازها
تصنیف خوانی
موسیقی آوازی
فصل دوم
هنر
هنر در اروپا
اشاره ای به تکامل تاریخی انسان
فصل سوم
پیدایش سازها
شهرنشینی
جامعه
شناخت اساسی موسیقی
علم فیزیک در موسیقی
فصل چهارم
مختصری درباره سازهای موسیقی
موسیقی در اروپا
موسیقی در عهد عتیق
موسیقی باستانی
فصل پنجم
اساس تمدن فرهنگ
نگاهی کوتاه به سیر تاریخی هنر در ایران
خلاصه‌ای از تاریخچه‌ موسیقی در ایران
موسیقی درایران
موسیقی مذهبی
موسیقی غیر مذهبی
فصل ششم
نتیجه گیری
منابع

چکیده:
مجموعه حاضر با بهره‌گیری از آموخته‌ها و تجربه‌ها نوشته شده واز همان آموخته‌ها و تجربه‌ها به نتیجه رسیده است. در هر مبحث این مجموعه، آثار تحقیقی و تجربیات پژوهشگران در هر زمینه مورد استفاده قرار گرفته که جا دارد در سر آغاز مجموعه به آن ها اشاره شود.
در بخش فیزیک، فیزیولوژی انسانی و بخش های فرهنگی و هنری، از دانش و تجربه کارشناسان فن بهره برده‌ام.
بخش هنر نزد انسان های اولیه برگرفته از کتاب اجمالی از جامعه شناسی هنر و اجمال تحقیق درباره جامعه شناسی هنر اثر دکتر امیرحسین آریان پور است.
علت این انتخاب زیبایی کلام گویایی سبک کتاب های مورد نظر بوده است. گر چه سایر کتاب‌های تحلیلی هنر در غرب نیز با شیوه دکتر آریان پور به این امر پرداخته‌اند.
در کتاب پر بار بهجت الروح تاریخچه موسیقی ایران در گذشته با نگاهی علمی و اشاراتی خاص آورده شده که در این کتاب از آن بهره برده‌ام.
در آخر بخش چگونگی موسیقی در ایران شامل دریافت ها، برداشت‌ها، نظریات و تجربیات فردی آقای حسن زندباف مؤلف کتاب جامعه شناسی هنر موسیقی میباشد.

مقدمه:
در ایران فرهنگ به طور عـام و هنر به طور خاص، مشابه هزار پای داستان گلستان است، که اغلب گرفتار بی دست و پاهایی منحط گردیده واگر نابود نمیشود، حداقل صدمات جبران ناپذیری می بیند.
نوشتن در مورد این گونه مفاهیمی که باید از سوی عام و گاه متخصصان به عنوان یک اصل پذیرفته شود، اغلب با خطرهایی مثل اتهام، ارتداد و طرد شدن از سوی جامعه روبرو ا ست. چون زمانی که گروه کثیری از راه نادرست تغذیه میکنند و گروه انبوه تری محصولات هنری گروه اول را پذیرا میشوند، نقد و تحلیل و چالش طلبی راه، باعث واکنش متولیان آن شیوه خواهد شد.
شروع موسیقی در تاریخ موسیقی ایران ، همواره با اتهام و اغراق توأم بوده است . عناوینی چون مطرب، رقاص مزقانچی و غیره که به موزسین ها اطلاق میشده و یا یادگیری موسیقی را عملی وقت گیر و مشکل عنوان میکردند، (مثلأ گاهی گفته میشود یادگیری ویولن 18 سال زمان میخواهد، این رقم از کجا صادر شده؟) البته موسیقی به تدریج از آن حالت تحقیرآمیز خارج شد و گسترش عـام پیدا کرد. خصـوصا پس از انقـلاب اسلامی، خلاف آن چه که تصور میشد کـه موسیقی تحـریم شود، امـا موسیـقی مقبول گـردید و گسترش دو چندان یافت که بیشتر به لحاظ کمی بود، اما به لحاظ کیفی رشد آن منفی و کاملا سطحی بود. نگارش این کتاب بار سنگینی بر دوش بود. چون گستره مباحث آن وسیع و با تمام سطوح دانش بشری ارتباط داشت.
همیشه این سؤال مطرح بود که چگونه است یک جریان فرهنگی مثل موسیقی در این سرزمین تا این حد نازل و بی محتواست. چگونه است که برای خرید میوه دقت میکنیم، ولی این جریان فرهنگی _ هنری را بی هیچ تعمقی می پذیریم. تاوان خسارت میوه بسیار محدود است، اما تاوان ساده پذیرا شدن جریان فرهنگی در یک مملکت بسیار گران است، شاید برابر با ارزش تفکر یک ملت و مملکت باشد. عناوین هنری مثل موسیقی، نقاشی، نثر و نظم، اساس فرهنگ یک جامعه است و هر فردی در قبال آن مسئول میباشد.
موسیقی زبان حال در ایران به نوعی یک شوخی و تفریح میباشد، مثل لطیفه گویی که در فرهنگ عمیق ایران جایی ندارد. لطیفه گفته میشود بعد از تأثیر آن به فراموشی سپرده میشود. موسیـقی هم در ایران ساخته و عرضه میشود و بعد از چندی به فراموشی میرود و فقط لحظاتی که تأثـیر دارد در ذهن باقـی میماند، حتی در این اواخر کوشش شد که همان مـوسیقی قبل از انقلاب مجددا در اذهان جای باز کند. البته عامل مهـم در این ارتباط تکنیک ضبط و نگهداری موسیقی است، که خانواده از این طریق موسیقی گذشته را به گوش جوانان خود رسانده و شناسانده اند و در نهـایت هیچ کس در پـی صدای موزیکال نیست، خوب و بد بودن مورد توجـه نیست، بلکه متاسفانه اغلب مردم ما تنها در پی گذراندن لحظاتی با موزیک هستند.

لینک دانلود

 


برچسب ها : دانلود, پروژه, پایان نامه, هنر, موسیقی, کلاسیک, سولو, دوئت, موسیقی مجلسی, ارکستر سنفونی, اپرا, کر, ریتم, سنکوپ, هارمونی, ملودی, رنگین کمان, ساز زهی, ساز برنجی, ساز کوبه ای, گیتار, پیانو, ساکسوفون, هار,

امتياز : 3 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6

نوشته شده توسط ketabpich در جمعه 15 آبان 1394 ساعت 16:26 موضوع | تعداد بازديد : 230 | لينک ثابت