تعداد صفحات:47
نوع فایل:word
رشته مهندسی شیمی
فهرست مطالب:
پیشگفتار
مقدمه
ضرورت شیرین سازی گاز ترش
فرایند شیرین سازی گاز طبیعی
آلکانول آمین ها
انواع آمین
ساختار مولکولی آلکانول آمین ها
خواص فیزیکی آلکانول آمین ها
واکنش های آمینی
مشکلات عمومی عملیاتی
خوردگی
ایجاد کف
تجزیه و افت کیفیت محصول
Gas sweetening
شروع به کار واحد
از کار انداختن واحد
عوامل ایجاد وقفه در فرایند
تجهیزات صنعتی
HAZOP
پتروشیمی خارگ
مقایسه پتروشیمی خارگ و پارس جنوبی
منابع و ماخذ

پیشگفتار
همانطور که میدانیم یکی از صنایع مهم و اصلی تامین انرژی مورد نیاز بشر سوخت های فسیلی و ترکیبات هیدرو کربنی است که حدود 85-90% انرژی فعلی مورد نیاز را تامین می کند.از بین این ترکیبات هیدروکربنی بخش عمده آن در ردیف گاز و نفت طبیعی است.
گاز به عنوان سوخت ممتاز تلقی شده چرا که فاقد بو و خاکستر و دوده می باشد و هزینه آن کم است. گاز طبیعی قبل از مصرف باید پالایش شود نقش پالایشگاه شیرین کردن گازهای ترش و نم زدائی است.همراه با گاز طبیعی که عموما از مخازن زیر زمینی یا گازی بدست می آید مقداری بخار آب,H2S,CO2, وجود دارد خط لوله گاز طبیعی بدلیل بالا بودن فشار آن معمولاً از روی زمین کشیده میشود و از لوله های بدون درز استفاده میشود.انتقال گاز از روی زمین به دلیل سرد بودن محیط خارج نیاز به تعبیه سیستمی به منظور جدا کردن قطرات آب تشکیل شده دارد.
H2S گازی سمی و خورنده است.CO2 نیز در تجهیزات خورندگی ایجاد کرده و ارزش حرارتی گاز را کاهش می دهد که برای جداسازی ترکیبات فوق از گازهای طبیعی از فرایند جذب با استفاده از ترکیبات آمینی استفاده می شود.
به منظور جلوگیری از خورندگی گاز در لوله های انتقال باید H2S آن را جدا کرد.عموماً گازهایی که بعنوان گازهای اسیدی همراه با گاز طبیعی وجود دارند CO2،H2S میباشد، که همراه آن عناصری مانند مرکاپتان،دی سولفید کربن و سولفید کربنیل میباشند، و این مهم به وسیله موادی چون منواتانول آمین یا دی اتانول آمین صورت میگیرد.خاصیت این مواد چنان است که در دمای معمولی گازهای اسیدی را جذب و در دمای بالا دفع میکنند، برای جلوگیری از آلودگی هوا و محیط زیست گازهای اسیدی حاصل از پالایش نفت و گاز در واحد بازیافت گوگرد SRU(Sulfur Recovery Unit)در اثر تماس با هوا اکسید شده و گوگرد تولید می کند.

"لینک دانلود"

 

 


برچسب ها : پروژه, پایان نامه, شیمی, شیرین سازی, گاز, خوردگی, پتروشیمی, پارس جنوبی, سوخت فسیلی, اتانول, کربن, هوا.,

امتياز : 3 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6

نوشته شده توسط ketabpich در چهارشنبه 31 تير 1394 ساعت 16:04 موضوع | تعداد بازديد : 222 | لينک ثابت