تعداد صفحات:31
نوع فایل:word
فهرست مطالب:
مقدمه
بیوسنسور چیست؟
بیوسنسورهای الکترو شیمیایی
بیوسنسورهای پتانسیومتریک
بیوسنسورهای آمپرومتریک
بیوسنسورهای کالریمتریک
بیوسنسورهای نوری
بیوسنورهای فشار الکتریکی
نتیجه گیری

مقدمه :
توسعه تجارت جهانی مواد غذایی به چندین بیلیون دلار از نتایج صنعتی شدن میباشد. صنایع غذایی مواد غذایی سالم و بی خطر را برای مصرف کنندگان فراهم نموده است. صنایع غذایی در حال حاضر شامل فرآیندهایی همچون فرآوری، حمل و نقل و نگهداری شده که اغلب این فرآیندها قبل از رسیدن ماده غذایی به دست مصرف کننده بر روی مواد غذایی که فساد پذیری بالایی دارند صورت گرفته است.از آن جا که مصرف کنندگان نیز اهمیت قابل توجهی برای کیفیت محصولات غذایی که میخرند، قائل هستند لذا این مسئله دست اندرکاران صنایع غذایی را وادار کرده تا بر کنترل محصولات غذایی تأکید بیشتری داشته باشند. بنابراین تجزیه مواد غذایی برای اطمینان یافتن از سلامت و بی خطر ماندن مواد غذایی تا زمان رسیدن به دست مصرف کننده و همچنین افزایش زمان نگهداری مواد فساد پذیر و بهبود کیفیت آن ها ضروری است. در صنایع کشاورزی و غذایی کیفیت محصول در حال حاضر توسط تجزیه های شیمیایی و آزمون های میکروبی به صورت دوره ای و مستقیم سنجیده شده که این روش ها غالباً هزینه بر بوده، با توجه به این که در اکثر موارد نیاز به مرحله آماده سازی یا استخراج نمونه داریم، آزمون زمان بر بوده و از طرفی نیز برای انجام این آزمون ها به تکنیسین های ماهر نیاز داریم. لذا یافتن روشی مناسب، سریع و مؤثر که توسط آن بتوان تجزیه های شیمیایی مواد غذایی را انجام داده و حضور ترکیبات آلرژیک و پاتوژن را آشکار ساخت یکی از بزرگترین چالش هایی است که در صنایع فرآوری مواد غذایی با آن روبرو هستیم. اختراعات اخیر در زمینه الکترونیک و تکنولوژی کامپیوتر افق های جدیدی را برای رسیدن به بالاترین حد دقت در کنترل مواد اولیه، محصولات، فرآیندها، عملکرد ماشین ها در صنایع غذایی و برطرف کردن چالش فوق باز کرده است. از جمله این اختراعات بیوسنسورها هستند، که حاصل تحقیقات پیشرفته بین چند رشته مختلف همچون شیمی تجزیه، بیولوژی و میکروالکترونیک می باشد.
بیوسنسورها زمان و هزینه آزمایشات را کاهش داده و از طرفی اطمینان از سلامت محصول را افزایش داده اند. بیوسنسورها همچنین برای شناسایی یا اندازه گیری آنالیت ها در سیستم های مداوم نیز کارایی یافته اند. این ها در واقع ایجاد کننده روشی سریع، غیر مخرب و داده دهنده برای کنترل کیفی یک محصول می باشند. با توجه به این مسائل بیوسنسورها قابلیت خلق یک انقلاب تجزیه ای را برای حل مشکلات تجزیه ای موجود در صنایع غذایی دارند. و به همین جهت است که در حال حاضر تخمین زده میشود، بیوسنسورها رشد و توسعه سالانه ای حدود 60% داشته باشند. در هر حال امروزه بیوسنسورها کاربرد بسیار گسترده ای در صنایع مختلف پیدا کرده اند، که از جمله آن ها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
اندازه گیری و تشخیص ویتامین B1، اکسیدهای نیتروژن، متان، دی اکسید کربن، موتاژن ها، BOD اسیدهای آمینه، سموم میکروبی، تعیین اسیدهای چرب کره و …

لینک دانلود

 


برچسب ها : دانلود, پروژه, پایان نامه, بیو سنسورها, الکترو شیمیایی, نوری, فشار الکتریکی, مواد غذایی, صنایع غذایی, نگهداری, حمل و نقل, کیفیت, محصولات, کشاورزی, آماده سازی, الکترونیک, تکنولوژی, کامپیوتر, شیمی, تجزیه,

امتياز : 4 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6

نوشته شده توسط ketabpich در جمعه 15 آبان 1394 ساعت 13:54 موضوع | تعداد بازديد : 394 | لينک ثابت