تبلیغات متنی
آزمون علوم پایه دامپزشکی
ماسک سه لایه
خرید از چین
انجام پروژه متلب
حمل خرده بار به عراق
چت روم
ایمن بار
Bitmain antminer ks3
چاپ ساک دستی پلاستیکی
برتر سرویس
لوله بازکنی در کرج
کتاب پیچ بهترین و سریعترین سایت دانلود کارآموزی و پروژه کتاب پیچ بهترین و سریعترین سایت دانلود کارآموزی و پروژه

دانلود پایان نامه نگاهی به زندگی و آثار ناصیف یازجی و بررسی مقامات و دیوان

تعداد صفحات:177
نوع فایل:word
رشته ربان و ادبیات عرب
فهرست مطالب:
چکیده
پیشگفتار
بخش اول:اوضاع سیاسی ، اجتماعی، فرهنگی و ادبی
جهان عرب و لبنان در قرن نوزدهم
-اوضاع سیاسی
-اوضاع اجتماعی
-اوضاع فرهنگی و ادبی
بخش دوم: نگاهی به زندگی و آثار ناصیف یازجی
فصل اول:تاریخچه زندگی ناصیف یازجی
-اصل خاندان
-در دربار امیر بشیر شهابی
-زندگی ناصیف در بیروت
-وفات یازجی
-مقام و منزلت ناصیف یازجی
فصل دوم:گذری بر آثار شیخ ناصیف یازجی
بخش سوم:بررسی مجمع البحرین
فصل اول: ویژگی مقامات
فصل دوم:برگزیده ای از مقامات شیخ ناصیف یازجی
-المقامه الطبیه
-المقامه العقیقیه
-المقامه النجدیه
بخش چهارم: پژوهشی در دیوان یازجی
فصل اول:ویژگی های شعر ناصیف
فصل دوم:اغراض شعری
-مدح
-رثا
-حکمت
-غزل
تاریخ شعری
منابع و ماخذ
ملخص الرساله

پیشگفتار
زمانی که از ادبیات عصر نهضت سخن میگوییم، بیشتر افراد چنین گمان میکنند که در این دوره تمامی ادیبان و شاعران از هر آن چه که رنگ و بوی ادبیات کلاسیک داشت، گریزان شدند و علیه سبک قدیم شوریدند، اما با مطالعه بیشتر و عمیق تر پی میبریم که در عصر نهضت ادبی، استادانی وجود داشتند که بر اصالت عربی و اسلوب های کهن اجدادشان سخت پایبند بودند.
اینان توانایی و مهارت بسیاری در زمینه های مختلف ادبیات و نیز علوم بلاغی و لغوی داشتند و بر حفظ آن ها تاکید میکردند.از جمله این اساتید شیخ ناصیف یازجی را مییابیم که کمتر کسی بشناخت این ادیب و شناساندن سبک و آثار وی پرداخته است.
شیخ ناصیف در سال 1800 در لبنان میان خانواده ای اصیل متولد شد. او از همان کودکی به آموختن علم و ادب پرداخت و از 10 سالگی به سرودن شعر روی آورد. بیشتر اشعار این استاد در زمینه حکمت و رثا است. او هیچ گاه ابزار مدح را در راه چاپلوسی و کسب مال دنیا به خدمت نگرفت. بسیار بر حفظ ارزش های ملی – عربی پایبند بود و در تمام ظواهر زندگی اش به واقع عمل مینمود.
یازجی تمام عمرش را صرف مطالعه و تحقیق و تالیف کرد و چنان شهرتی کسب نمود که دانشجویان و اساتید از اقصی نقاط کشورهای عربی به سوی او می آمدند تا از سرچشمه دانش او جرعه ای نوشند.
شیخ ناصیف فرزندانی نیک تربیت نمود که برخی از آن ها در زمینه شعر و ادب مشهور میباشند. از جمله فرزندان او
شیخ ابراهیم یازجی است که راه پدر را ادامه داد.
شیخ ناصیف بجز مجال ادب در زمینه صرف و نحو و علوم بلاغی و منطق و طب و موسیقی از خود آثار ارزنده ای به جا گذاشت.
اما در زمینه ادبیات ،مقامات او در خور توجه میباشد. کتاب مجمع البحرین شامل شصت مقامه است که به شیوه مقامات حریری نگاشته شده است. این کتاب مجموعه لغوی عجیب و با ارزشی میباشد که در بر دارنده حوادث تاریخی و تفاصیل دقیقی راجع به آداب و رسوم عرب ها در زندگی و منش و جنگ ها و افتخارات آن هاست. همچنین پر از ضرب المثل و معما میباشد.
به جز مجمع البحرین ، یازجی دیوان شعری از خود بجا گذاشت که موضوعات مختلفی چون غزل، مدح، رثا، حکمت و تاریخ شعری را در بر میگیرد. ولی در مجموع میتوان گفت دیوان وی رنگ و بوی حکمت دارد چرا که شیخ علاوه بر آن که قصاید مستقلی در زمینه حکمت سروده، در مدح ها دو رثاهایش هم حکمت بسیاری آورده است. شبخ ناصیف در اشعارش بسیار رهروی متنبی میباشد.او متنبی را بسیار دوست می داشت و سبک وی را تقلید نمود. بنابراین اشعار یازجی به همان سبک قدیم سروده شده است و در نهایت جزالت و فخامت لفظ و معنا میباشد.
این رساله شامل چهار فصل میباشد:
فصل اول به اوضاع سیاسی، اجتماعی، ادبی و فرهنگی جهان عرب در قرن 19 بصورت مجمل پرداخته شده است.
در فصل دوم زندگی شیخ ناصیف یازجی و آثار وی مورد بررسی قرار گرفته است .
در فصل سوم بصورت مجزا مقامات شیخ (که اثر گرانب هایی است) و نیز سبک شیخ در مقامات آمده است.
و در فصل آخر دیوان شعری شیخ همراه با ترجمه برخی اشعار وی و بیان برخی نکات بلاغی مورد کنکاش واقع شده است.

 

لینک دانلود

 

 


برچسب ها : دانلود, ادبیات عرب, پایان نامه, پروژه, مقامات, دیوان, ادبی, سیاسی, وفات, یازجی, بیروت, شعر, تاریخ, نهضت, مهارت, ادیب, تربیت, آداب و رسوم, زندگی,

امتياز : 3 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6

نوشته شده توسط ketabpich در چهارشنبه 31 تير 1394 ساعت 17:13 موضوع | تعداد بازديد : 266 | لينک ثابت


دانلود پایان نامه بررسی جلوه‌های تربیتی در اشعار حافظ

تعداد صفحات:51
نوع فایل:word
رشته زبان و ادبیات فارسی
فهرست مطالب:
فصل اول : مقدمات پژوهش
مقدمه
بیان مسئله
اهداف تحقیق
پرسشهای مطالعاتی
حدود مطالعاتی
متغییر های تحقیق
فصل دوم : ادبیات و پیشینه تحقیق
مقدمه
پیشینه تحقیق
حافظ کیست؟
مقابله با تزویر و ریا
مقابله با تذویر و ریا
امید به عفو و رحمت الهی
نماز و نیایش
اعتقاد به روز قیامت و داوری
دستگیری از دیگران
صداقت و راستگویی
دوری از هم صحبت بد
آزادگی و وارستگی
تسلیم و رضا
ارزش استفاده از وقت
ارزش دوست و دوستی
وفا به عهد
تاثیر دعا کردن
بر حذر داشتن از ظلم و ستم
بلندنظری و وسعت دید در طریق معرفت
ادب
مراعات حال دیگران
پند پذیری و نصیحت
ناپایداری جهان
غرور و خودبینی
قرآن و اشعار حافظ
معانی اخبار احادیث در اشعار حافظ
جمع بندی فصل دوم
فصل سوم : روش تحقیق
روش تحقیق
روش جمع آوری اطلاعات
فصل چهارم : بحث و نتیجه گیری
خلاصه یافته‌ها
پاسخ به پرسشهای مطالعاتی
بحث و نتیجه گیری
فهرست منابع و مآخذ

چکیده:
پژوهش ارائه شده تحت عنوان جلوه های تربیتی در اشعار حافظ میباشد. جمع آوری اطلاعات در این پژوهش همانطور که در فصل سوم اشاره شده است به روش کتابخانه‌ای میباشد در این تحقیق بیشتر حول اشعار حافظ و مسائل تربیتی و اخلاقی اشعار حافظ از جمله: اندیشه‌ها یا خلاقی حافظ، تأثیر قران و اخبار و احادیث در اشعار حافظ مورد بررسی قرار گرفته است.
این تحقیق در چهار فصل تنظیم شده است و پرسشهای در مورد عرفان حافظ جامعه نگری و آئین و طریقت حافظ مطرح شده است و در فصل آخر به آن پاسخ داده شده است.

مقدمه:
مقوله تربیت از ابتدایی ترین و اساسی ترین نیازهای زندگی بشری است و نه تنها تربیت لازمه جدایی ناپذیر زندگی، بلکه متن آن بوده است و زندگی، از گهواره تا گور جلوه ای از آن است. انسان تنها در پرتو تربیت صحیح است که بعنوان موجودی هدفمند و اندیشمند به اهداف و آرمانهای خود دست می‌یابد و قله رفیع سعادت مطلوب خویش را فتح مینماید؛ از این رهگذر برای انسان مسلمان تربیت اسلامی ضرورتی مضاعف دارد زیرا انسانی که گردنبند مروارید دین و بندگی خالق متعال را برگردن آویخته جز در پرتو صحیح اسلامی به مدال افتخار عبودیت و تسلیم نائل نمی‌آید، از سوی دیگر چنین انسان مسلمانی برای پیمودن راه سعادت و بندگی احتیاج به الگوهای مطمئن دارد تا هم راه صحیح بندگی و سعادت را طی کند و سریعتر به مقصد برسد. از این رو معصومین علیهم السلام که از گوهر عصمت و مصونیت از خطا و اشتباه برخوردارند بهترین الگوهای تربیتی بوده و هستند و همچنین بزرگانی که از پیروان ائمه معصومین بوده و هستند؛ میتوانند الگوی مناسبی باشند.
ادبیات هر ملت بازتاب فرهنگ و تمدن آن ملت است. خلق کنندگان ادبیات، یعنی شاعران و نویسندگان، همواره در میان مردم می زیسته اند و روش زندگی آنان مطابق با زندگی مردم بوده است. آنها همچنین از آداب و رسومی پیروی میکرده اند که در جامعه مرسوم بوده است و خود را ملزم به اطاعت از این آداب و رسوم و قوانین که فرهنگ و تمدن جامعه را تشکیل میدهد؛ میدانسته اند. شاعران بعنوان عضوی روشن فکر جامعه نه تنها تأثیر زیادی بر جامعه ای که در آن می‌زیسته اند. گذاشته‌اند؛ بلکه تأثیر زیادی نیز پذیرفته‌اند و این اثر گذاری و اثر پذیری را میتوان در لابه لای اشعارشان دریافت. بدون شک خواجه شمس الدین محمد حافظ شیرازی گوهر تابناک و ستاره درخشان آسمان ادب ایران و گل پر طراوت و زیبای باغ شاعران جهان است، انسانی روشن فکر، وارسته و ادیب و آزاده بود که نه تنها از عقاید و افکار مردم زمان خود اطلاع کامل داشت بلکه مردی بود که از میراث ادبی نیاکان، اجداد، ملیت خود مطلع بوده و بدان افتخار میکرده. او حافظ قرآن بود و به اسلام عشق میورزید. مسلمانی پاک و اهل طریقی منزه و پرهیزکار بود که تمام ذرات جسم و جان و همچنین زندگی اش را وقف انسانیت کرده بود.

لینک دانلود

 


برچسب ها : دانلود پایان نامه, اشعار حافظ, ادبیات فارسی, جلوه های تربیتی, تزویر, رحمت الهی, عفو, ریا, صداقت, راستگویی, ظلم و ستم, وفا به عهد, غرور و خودبینی, جمع آوری اطلاعات, احادیث, جامعه نگری, طریقت, اساس, زندگی بشر, پیمودن راه سعادت, شاعر, نویسندگان, منزه, پرهیزکار, وارسته, ادیب, انسانیت, ذرات جسم و جان,

امتياز : 4 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6

نوشته شده توسط ketabpich در شنبه 28 آذر 1394 ساعت 14:56 موضوع | تعداد بازديد : 266 | لينک ثابت



صفحه قبل 1 صفحه بعد