تعداد صفحات:136
نوع فایل:word
رشته کشاورزی
فهرست مطالب:
چکیده
مقدمه
تاریخچه
فصل 1 : گیاه شناسی
آشنایی با کاکتوس ها و مرفولوژی آن ها
تفاوت کاکتوس ها با گیاهان گوشتی
فیزیولوژی و متابولیسم گیاه
سیستم ریشه
خاک
آبیاری مناسب
نور و حرارت
چگونگی کاربرد نور مصنوعی
کود
به گل نشاندن
هوای مناسب
خواب زمستانی (استراحت گیاهی)
گزینش گلدان مناسب برای کاکتوس ها
فصل 2 : روش های تکثیر و ازدیاد
انواع تکثیر
روش جنسی (ازدیاد به وسیله بذر)
نشا کردن گیاهان دانه زاد کاکتوس و گیاهان گوشتی
دلایل استفاده روش غیر جنسی
قلمه زدن
پیوند زدن
پیوند سطحی
پیوند شکافی
پیوند مورب
پیوند خواب
فصل 3 : اصول نگهداری و مراقبت
روش نگهداری در جایگاه سرپوشیده (فضای بسته)
روش نگهداری بیرون از جایگاه سرپوشیده (فضای باز)
روش نگهداری و پرورش کاکتوس در فروردین ماه
روش نگهداری و پرورش کاکتوس در اردیبهشت ماه
روش نگهداری و پرورش کاکتوس در خرداد ماه
روش نگهداری و پرورش کاکتوس در تیر ماه
روش نگهداری و پرورش کاکتوس در مرداد ماه
روش نگهداری و پرورش کاکتوس در شهریور ماه
روش نگهداری و پرورش کاکتوس در مهر ماه
روش نگهداری و پرورش کاکتوس در آبان ماه
روش نگهداری و پرورش کاکتوس در آذر ماه
روش نگهداری و پرورش کاکتوس در دی ماه
روش نگهداری و پرورش کاکتوس در بهمن و اسفند ماه
فصل 4 : برخی بیماری ها و آفات مضرر کاکتوس
نشانه ها و علل بیماری ها
روش های پیشگیری و درمان
حشرات و آفات مضرر
شته
شپشک های سپردار
شپشک های آردآلود
تریپیس ها و کندها
حلزون های صدف دار و بی صدف
خفاش ها و کاکتوس ها – رشته های نامرئی توازن
فصل 5 : طبقه بندی کاکتوس ها و آشنایی با چند جنس از آن ها
طبقه بندی کاکتوس
زیر خانواده سرئه
سرئنه (Cereanae)
هلیوسرئنه (Hylocereus)
اکینوسرئنه (Echinocereanae)
اکینوکاکتانه (Echinocactanea)
کاکتانه (Cactanae)
کوری فانتانه (Coryphanthanae)
اپی فیلانه (Epiphyllanae)
ریسپالیدانه (Rhipsalidanae)
جنس فرشته (بشقابی) (Aeonium WEBB. crassulaceae)
جنس فرشته (درختی) (Aeonium arboretum WEBB)
جنس زبانک ها Adromischus LEM. (crassulaceae)
اپونتیا (Opungtia)
پرسیکا (Pereskia)
سرئوس (Cereus)
برزی کاکتوس (Borzi cactus)
تلوکاکتوس (Thelo cactus)
زیگوکاکتوس (Zygo cactus)
فروکاکتوس (Fero cactus)
نوتوکاکتوس (Noto cactus)
لوبی ویا (Lobivia)
فصل 6
نتیجه گیری
خلاصه
منابع

چکیده:
در حدود ده هزار گونه از گیاهان گلدار یعنی حدود 3 درصد کل گونه های شناخته شده و 12 درصد از کل خانواده های گیاهی تحت عنوان گیاهان گوشتی معرفی شده اند. یکی از گروه های جذاب و مورد توجه گیاهان گوشتی را کاکتوس ها تشکیل میدهند.
کاکتوس ها به دلیل تنوع زیاد در شکل ظاهری، طرز آرایش خارها و تیغ ها، گوناگونی رنگ و اندازه گل ها، رشد کند و نامحسوس بعنوان گیاهان گلخانه ای و پرورشی مورد توجه بسیاری از کلکسیونرها میباشند و بطور کلی شرایط گرم و خشک را میپسندند.
سعی شد با ایجاد شرایط مناسب گلخانه ای مجموعه ای از گیاهان گوشتی و کاکتوس ها از نظر مشخصات مورفولوژیکی و روش کشت و پرورش و تکثیر مورد مطالعه قرار گیرد. به خصوص گونه هایی از جنس Mammillaria که به خوبی در شرایط گلخانه ای رشد نموده و در بیشتر مواقع سال به گل بودند از نظر مورفولوژیکی و آناتومی مورد مطالعه قرار گرفتند.

مقدمه:
کاکتوس از واژه یونانی آن Kaktos به معنای گیاه خاردار یا سوزش دار گرفته شده است. کاکتوس ها از گروه گیاهان گوشتی و از رده دو لپه ای های جدا گلبرگ که سر دسته تیره ویژه ای به نام CACTACEAE میباشند و با تیره های دیگر دو لپه ای ها، تفاوت های کلی دارند. زیرا ساقه این گیاهان بسیار ضخیم و از حالت استوانه خارج و برگ ها نیز شکل اصلی خود را از دست داده اند و به صورت خارها و تیغ های کوچک در نقاط گوناگون درآمده اند.
کاکتوس ها در زبان فارسی از دیدگاه شکل ساقه ها به نام هایی چون: گل مار، زبان مادر شوهر و … نیز معروف هستند. زادگاه و رویشگاه آن ها قاره آمریکا است و پس از رده ارکیده ها، بزرگ ترین تیره گیاهان را پدید آورده اند.
کاکتوس ها تیره بزرگی از گیاهان را تشکیل میدهند که از آمریکا منشاء گرفته اند و بعدا در سایر نقاط پرانده گردیده اند. برخی بومی گستره گرم و سوزان آمریکای مرکزی و جنوبی و در پاره ای پهنه های جهان که آب و هوایی همانند آمریکا دارند، نیز دیده میشوند. در دشت های بزرگ و جنگل های آفریقای جنوبی، استرالیا، مکزیک، پاراگوئه که در بیشتر سال دارای آب و هوای خشک هستند نیز کاکتوس ها را در گستره های بزرگی میتوان دید.
کاکتوس ها در اندازه و شکل های گوناگون دیده میشوند. برخی بسیار کوتاه و در ماسه های بیابانی پنهان بوده و از برخی گونه های آن نیز درختان غول پیکری پدید می آید که بلندی آن ها گاه به 15-20 متر هم میرسد.
همگی این گیاهان نیز دارای شیره هستند و از همین رو است که مقدار فراوانی رطوبت را در خود نگاه میدارند و گاه همین ویژگی، تشنگانی را که در بیابان های و دشت های بزرگ و خشک و سوزان، به دام افتاده اند از مرگ رهانیده است، تفاوت بزرگ و پایه ای کاکتوس ها از سایر گیاهان به سبب توانایی و استواری شگفت انگیز آن ها در برابر دگرگونی ها و شرایط سخت و نامساعد طبیعی است چرا که این گیاهان در نامناسب ترین و دشوارترین شرایط رشد نموده و برای بقاء نسل و زندگی، پایداری نشان داده و شکل های گوناگون به خود میگیرند.
این گیاهان اهمیت اقتصادی و کاربردهای فراوان دارند. در برخی مناطق پوشش گیاه اصلی را تشکیل میدهند و در زمینه های مختلفی همچون تأمین غذا، سوخت، از انواع درختی بعنوان چرب، از میوه و ساقه برخی از انواع گوشتی مخصوصا آپونتیاسه ها بعنوان خوراک دام استفاده میکنند.
بیشتر جذابیت کاکتوس ها این است که ساقه آن با شکل عجیب بدون برگ با خارهای زیاد باید گل هایی به آن زیبایی تولید کند.
بسیاری بر این باور بوده و هستند که خارهای کاکتوس سمی است ولی این تصور غلطی است. فراوانی گل های رنگی و خارها یک مجموعه جالب و تقریبا باور نکردنی را به وجود می آورد و رایج ترین جنبه حیایت آن ها مقاومت شان را به دوره های طولانی بی آبی و کم آبی است.
این گیاهان به آسانی در کنار پنجره ها، ایوان ها یا در گوشه ای از باغچه قابل استقرار بوده، گلدهی آن ها با حداقل توجه و رسیدگی صورت میگیرد.
تنوع روز افزون کاکتوس ها به واسطه دو رگ گیری های مداوم همه روزه بر تعداد علاقه مندان می افزاید و علاقه جمع آوری کنندگان را تداوم می بخشند.

لینک دانلود

 


برچسب ها : دانلود پروژه, کشاورزی, گیاه شناسی, کاکتوس, اصول نگهداری, مرفولوژی, سیستم ریشه, خاک, آبیاری مناسب, نور و حرارت, نور مصنوعی, بذر, تکثیر و ازدیاد, نشا کردن, قلمه زدن, پیوند زدن, پیوند سطحی, پیوند شکافی, پیوند مورب, پیوند خواب, بیماری گیاهان, کاکتانه, فیلانه, زبانک, پرسیکا, گیاهان گلدار, ساقه, گیاه خاردار, رطوبت, ماسه بیابانی, پوشش گیاهی, ,

امتياز : 4 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6

نوشته شده توسط ketabpich در شنبه 28 آذر 1394 ساعت 14:57 موضوع | تعداد بازديد : 362 | لينک ثابت