تعداد صفحات:70
نوع فایل:word
فهرست مطالب:
اشکانیان
ارشک شاه و سلسله اشکانیان
سقوط اشکانیان
حدود و متصرفات ایران در زمتن اشکانیان
مذهب اشکانی
خط و زبان در دوره اشکانی
پادشاهانی بدون دین واحد و رسمی
هنر در جامعه اشکانی
دوران آشور قدیم
معماری
مهرهای استوانه ای
دوران آشور میانی
هنر هوری ـ میتانی و ارتباط آن با هنر آشور میانه
معماری
هنرها
سبک شاخص آشوری: بیداری آشوری ها
معماری
مهرهای استوانه ای
دوران آشور جدید: عصر امپراطوری
قرن نهم ق.م: از آشور ناصرپال دوم تا شلمانزر سوم
امپراطوری آشور
تیگلات پیله‌سر سوم
شلمانزر پنجم
هنر آشوری
هنر آشور قدیم
هنور هوری ـ میتای و آشور میانه
اوج شکوفایی هنر آشور میانه در قرن 13 ق.م
هنر دوره آشور بانیال
منابع

اشکانیان:
در شما خاوری ایران که اینک کشورهای آسیای میانه قرار دارند، قومی دیگری به نام پارتیان معماری کاملاً متفاوتی را تکوین بخشید. پارتیان با حرکت به سوی باختر، مقدار زیادی از قلمرو سلوکیان را تسخیر کردند، ولی برای مدتی هر دو شاهنشاهی وجود داشت. معماری پارتیان، با ترکیب عناصر یونانی و ایرانی شیوه جدید و بی نظیری را در معماری به وجود آورد و با تجدید حیات مجدد به ویژگیهای نمادی طرح ایرانی پرداخت.
دو ارکان مهم پارتیان در زمینه معماری، یکی دستیابی به گنبد روی گوشواره و دیگری، تکوین ایوان طاقدار است که هر دو رشد معماری ایرانی در دوره‌های واپسین، نقش حیاتی داشت. متاسفانه از این آثار، چندان چیزی سالم باقی نمانده و اغلب بناهای قابل مطالعه، در بیرون از خاک اصلی ایران واقع است، یعنی در بین‌النهرین و قسمت شمال شرقی. این امر، سرعت گسترش نیروی پارتیان را در سراسر فلات ایران نشان میدهد. با این که، هنر پارتی در حدود سال 250 ق.م شناخته شده است، با این همه در واقع از زمان پادشاهی مهرداد دوم از سلسله اشکانی در سال 123 ق.م معلومات ما درباره معماری گسترده پارتی شکل میگیرد. از ویرانه‌های کاخ بزرگ مربوط به سده دوم میلادی در الحضر (عرق کنونی)، اگر هم نخستین نوآوریهای پارتی را نتوان دید، ولی آن قدر رد پا و نشانه هست که بتوانیم استعدادهای پارتی را بازشناسیم.
کاخ آشور، که یکی از بناهای اشکانی مربوط به قرن اول میلادی است، با اضافاتی از قرن سوم، بازهم نقشه جالب‌ تری را دست کم از لحاظ پیشرفت‌های بعدی ایرانیان، ارائه میدهد. در آن نخستین نمونه چهار ایوان را میبینیم که به یک حیاط چهارگوش مرکزی مشرف است. این طرح با تغییرات اندکی، همان نقشه چهار ایوان است که شالوده مسجدها، مدرسه‌ها و کاروانسراهای ایرانی را در قرون بعد تشکیل میدهد.

لینک دانلود

 


برچسب ها : دانلود, پروژه, پایان نامه, معماری, کاخ آشور, اشکانیان, سلسله, مذهب, خط, زبان, آشور میانه, عصر امپراطوری, قرن, بانیال, پارتیان, گوشواره, طاق, بین النهرین, فلات ایران, ایوان, شالوده, مسجد, مدرسه, کاروان,

امتياز : 3 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6

نوشته شده توسط ketabpich در جمعه 15 آبان 1394 ساعت 16:20 موضوع | تعداد بازديد : 212 | لينک ثابت